Amsterdam Dance Event breekt records

AMSTERDAM - Met meer dan zeshonderd artiesten en een verwacht bezoekersaantal van 65.000 gaat het Amsterdam Dance Event (ADE) dit jaar weer records breken. Het driedaagse dance-evenement in de hoofdstad wordt voor de twaalfde keer gehouden, dit jaar op 18, 19 en 20 oktober.

"We hebben dit jaar zoveel artiesten omdat er op meer plaatsen optredens zijn. Diverse platenzaken en bijvoorbeeld de Bijenkorf zijn er dit jaar bijgekomen", aldus een woordvoerder van organisator Buma Cultuur. In 2006 waren er 475 optredende artiesten.

Enkele headlines tijdens het avondprogramma van het evenement zijn onder anderen Tiësto, Paul van Dijk, Dave Clark, dj Isis, Groove Armada, Erick E en Armin van Buuren. Ze treden op in onder meer de Melkweg, Paradiso, Cineac, The Sand en Panama. Overdag zijn er conferenties.

Kaart

"De afgelopen jaren wilden we het ADE vooral op de kaart zetten als belangrijk internationaal evenement. Dat is inmiddels gelukt, nu is het onze taak om vooral op die kaart te blijven", aldus de woordvoerder.

Tijdens het conferentiegedeelte worden ongeveer 1900 bezoekers verwacht.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie