AMSTERDAM - Zangeres Anouk is teleurgesteld in de manier waarop de samenwerking met haar begeleidingsband beëindigd is. De reden van de breuk was volgens de drummer dat de bandleden kritiek hadden op het nieuwe album Who's Your Momma. "Maar ik heb zelf helemaal geen kritiek uit hun mond gehoord", aldus Anouk.

"Het vreemde is dat we een luistersessie hadden, maar tijdens die sessie bleef het doodstil. Geen positieve of negatieve reacties, helemaal niks. Ik was een beetje in de war en ben zelf maar weggelopen. Achteraf hoorde ik van andere mensen met wie ik al heel lang samenwerk wat ze er echt van vonden. Dat vind ik respectloos", verklaart de zangeres in een interview met NU.nl.

Juridische redenen

De begeleidingsband liet weten dat ze middels een e-mail aan de kant waren gezet. "Onzin", zegt Anouk. "Ik heb ze op één na allemaal telefonisch ingelicht. De e-mail was puur om juridische redenen, zodat we het zwart op wit hebben staan."

Het nieuwste album, dat ze opnam met de beroemde producer Glen Ballard (Alanis Morrisette, Michael Jackson), werd niet ingespeeld door haar eigen muzikanten die ze normaal per sessie inhuurt.

Anouk: "Misschien dat ze daarom gefrustreerd zijn geraakt. Voor mij was het de druppel, het is namelijk niet de eerste keer dat ze ergens commentaar op hebben. Alles waar ze hun handen niet op hebben gehad vinden ze bij voorbaat al slecht."