AMSTERDAM - Liesbeth List is aan de beterende hand. De zangeres verzorgt tijdens het Televizier Gala op 26 oktober haar eerste optreden na de oogoperatie die ze eind vorige maand onderging.

Dat schrijft ze op haar website. Op de site bedankt de 65-jarige artieste verder haar fans voor de steun die zij haar de afgelopen weken hebben geboden.

"Langs deze weg wil ik iedereen die me bemoedigende kaartjes en mailtjes heeft gestuurd heel hartelijk bedanken. Mensen die me schreven 'Maak je geen zorgen, het komt wel in orde', gaven me de positieve kracht die je nodig hebt wanneer je wordt geopereerd."

Netvlies

Een arts constateerde onlangs dat het netvlies van de zangeres werd strakgetrokken. Deze aandoening komt alleen voor bij mensen die bijziend zijn.

Volgens haar arts was de operatie riskant en was de kans op blindheid aanwezig. De ingreep is echter voorspoedig verlopen.

Gala

De 42e editie van het gala van de Gouden Televizier-Ring wordt op vrijdag 26 oktober live uitgezonden vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Nelleke van der Krogt.