Stronger, de dikke hit van Kanye West, is een bijzonder samenwerkingsverband tussen de rapper en het Franse technoduo Daft Punk. In een zeer exclusief interview dat NU.nl in Parijs met Daft Punk had, lieten de twee weten dat er een grote kans is dat ze nog wel vaker gaan samenwerken.

Thomas en Guy-Manuel van Daft Punk geven maar zelden interviews, maar in het kader van het verschijnen van hun live-album in november mocht een select clubje journalisten de twee aan de tand voelen.

Behalve het nieuwe album ging het natuurlijk ook over de single Stronger dat opgebouwd is uit een sample van Daft Punk's Harder, Better, Faster, Stronger. De twee heren van Daft Punk waren zeer vereerd toen ze van Kanye West het verzoek kregen om dat nummer te gebruiken.

Ja of nee

Guy-Manuel de Homem-Christo, één helft van het duo, legt uit dat het nummer eigenlijk al helemaal af was toen ze werden gevraagd: "Eigenlijk hoefden we alleen maar ja of nee te zeggen. En daar hoefden we allebei niet lang over na te denken, want we waren zeer onder de indruk van de manier waarop hij ons nummer gebruikt".

Het eerste contact ging aanvankelijk per e-mail en telefoon, maar later besloten beide partijen elkaar eens op te zoeken. Volgens Thomas Bangalter, het andere bandlid, was er meteen sprake van een klik tussen de Fransen en de rapper.

"Kanye vroeg ons of we interesse hadden om een rol te spelen in de videoclip van het nummer, dat leek ons fantastisch. Helaas bleken de opnamen al de volgende dag te zijn en die dag hadden we al afspraken die we niet konden verzetten. In onze plaats hebben we daarom maar de acteurs gestuurd die ons twee spelen in de film Electroma. Maar ik weet vrijwel zeker dat we in de toekomst, als goedmaker een keer, of een paar keer, met Kanye West de studio in zullen gaan."

Afwachten

Aangezien de band niet echt vaak nieuw materiaal uitbrengt en met de release van het livealbum Alive hun contract hebben uitgediend is het even afwachten wanneer het resultaat van deze samenwerking het publiek zal bereiken.

Op 19 november zal Alive in de winkels liggen en binnenkort valt daar op NU.nl alles over te lezen in de rest van het interview met Daft Punk.