AMSTERDAM - Op 29 oktober verschijnt onder de schuilnaam Puscifer, een solo album van Tool voorman Maynard James Keenan. De opvallende titel van het album is 'V is for Vagina'.

De reden hiervoor geeft Maynard zelf : V staat voor vagina, vanzelfsprekend. Wat zou het anders zijn? 'C is for Chinese Democracy' bestond al'.

Ook de naam van de artiest, Puscifer, verdient volgens Maynard een uitleg: "Welkom bij Puscifer, mijn creatieve onderbewustzijn. Welkom bij het feest dat 24 uur per dag in mijn hoofd plaats vindt."

Welkom

"Welkom op mijn eiland van onaangepaste ideeën. De plek waar mijn Id, Ego,en Anima allemaal samenkomen om recepten te verwisselen. Dit is de plek zonder harde en scherpe randen."

"Het is de plek zonder duidelijke overdenkbare doelen. Laat je mijlenhoge verwachtingen achter je. Omdat dit puur een speeltuin is voor de vele stemmen in mijn hoofd. Kom met ons spelen."

Anders

'V is for Vagina' is geen Tool plaat, het ligt ook niet in de lijn van de A Perfect Circle albums, het is iets totaal anders. Maynard zelf omschrijft het als 'put-it-on-and-move-your-butt' muziek, maar de vergelijking met Nick Cave en Tom Waits is ook al gemaakt.

Wat het ook is, Puscifer is onmiskenbaar Maynard!