The Felice Brothers is typisch zo'n Amerikaanse band met een grote liefde voor de muziek uit de laat jaren zestig. En denk dan vooral aan The Band en Bob Dylan.

Maar ze zijn ook al vergeleken met Townes van Zandt, Guy Clark en de vroege Springsteen. Het nieuwe album van de band klinkt authentiek oud maar is toch ook helemaal van nu.

Start

De band bestaat voor driekwart uit de broers Simone, Ian en James Felice. De oudste zonen uit een gezin van 7 kinderen die met op straat muziek maken hun geld verdienden.

Met toevoeging van de bassist met de vreemdsoortige naam Christmas ontstaat uiteindelijke een ware band, die voor het gemak (en overwicht) The Felice Brothers wordt genoemd. Het songschrijven gaat ze zo gemakkelijk af dat er al snel genoeg songs zijn om een album te vullen.

Beheer

'Through These Reins And Gone' verschijnt in het najaar van 2006 in eigen beheer en krijgt eerst in lokale kring en later nationaal prachtige kritieken. De gerenommeerde journalisten trekken vergelijkingen met Woody Guthrie, Guy Clark, Townes van Zandt en Dylan en The Band.

Ongelooflijke namen om mee te vergeleken te worden natuurlijk maar ze snijden wel degelijk hout. De songs van de mannen hebben de warmte en oorspronkelijkheid van voorgenoemde artiesten en laten tekstueel de Amerikaanse geschiedenis in al haar facetten voorbijkomen.

Een stijl van songschrijven die in lange tijd niet zo bewust en energiek is uitgevoerd. Noem het een geval van de juiste band op het juiste moment.

Tonight At The Arizona

Het succes van de band verspreid zich snel en platenlabel Loose beidt de band een contract aan. Een contract waarbij de band volledige muzikale vrijheid wordt gegeven.

Op hun eerste internationale uitgebrachte album 'Tonight At The Arizona' kunnen wij nu ook kennis maken met de band. Op het album zijn een flink aantal nummers te horen die ook al op het oorspronkelijke debuut te horen waren.

Uitstekend

Maar juist ook nieuwe tracks als 'T For Texas'.'Rockefeller Druglaw Blues' en 'Take This Hammer' (in een live uitvoering) klinken uitstekend. De kracht van de band zit in de echt en puurheid.

Zoals The Band en Bob Dylan in hun eerste jaren klonken. Niets mooimakerij en opsmuk, puur prachtig krakende liedjes met dikke vette rafels en daardoor zo onweerstaanbaar mooi. 'Tonight At The Arizona' is een waar meesterwerk en The Felice Brothers zijn een absolute aanwinst.

Luister hier naar The Felice Brothers