AMSTERDAM - Sommige bands doen de raarste dingen om airplay te krijgen voor hun muziek. Zo ook de Amsterdamse band Lee Mason. Dit resulteerde onlangs onverwachts in een ontmoeting met Bill Clinton.

Vorige week was de band vier dagen lang te gast bij 3FM. Daar moest het drietal voor Rob Strenders een aantal vreemde opdrachten uitvoeren om zo airplay voor hun nieuwe single Stamina te krijgen.

Naast het opnemen van een cover van Joan Osborne's One Of Us met een aantal nonnen, moesten de heren ook proberen een handtekening van Bill Clinton te krijgen en dit vastleggen met een camera.

Filmverbod

Vorige week was de oud-president in ons land om zijn boek te promoten en daarbij waren zeer strenge maatregelen van toepassing, waaronder een filmverbod. Toch lukte het de band om de taak te volbrengen en zelfs nog meer dan dat.

Na de ontmoeting, waarbij Lee Mason korte tijd met Clinton sprak, wist de band zelfs Clinton te interesseren voor hun muziek. Hij heeft daarom ook maar al te graag een EP in ontvangst genomen om volgens eigen zeggen "thuis aan zijn vrouw Hillary te laten horen".

De single waar het allemaal om draait is ook te beluisteren via de MySpace van Lee Mason.