AMSTERDAM - The Police overweegt toch met een nieuw album te komen. Dat zegt gitarist Andy Summers. Omdat de reünietournee van het Britse trio begin volgend jaar ten einde loopt, beraden de bandleden zich zo nu en dan al over de toekomst van de groep.

Volgens Summers heeft de tournee ertoe geleid dat The Police muzikaal bekwamer dan ooit zijn geworden. Op dit cruciale punt met nieuw materiaal komen, zou tot een briljant album kunnen leiden, verwacht hij.

Zwaar

Een verlenging van de rondreis ziet de gitarist niet als een optie. Daarvoor is het leven 'on the road' te zwaar. "Ik probeer het mentaal, fysiek en muzikaal allemaal bij elkaar te houden", zegt Summers. "De toer, het optreden en de druk om elke avond opnieuw te presenteren slokt me wel eens op. Het is teveel."

The Police treedt de komende maanden nog op in Belgie, Duitsland en Groot-Brittannië. Daarna volgen nog Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het trio, dat wereldberoemd werd met hits als 'Roxanne' en 'Every breath you take', viel in 1983 uiteen om begin dit jaar een wereldtournee aan te kondigen. Het laatste album, 'Synchronicity', stamt uit datzelfde jaar. Later verschenen nog wel enkele verzamelalbums.