Marc Broussard is net 25 jaar maar met zijn nieuwe album 'S.O.S.:Save Our Soul' vindt hij de diepe ziel van de Soul. En waar zijn vorige twee albums veelbelovend maar nog niet overtuigend waren, heeft hij zich voor dit album een flink aantal covers zo eigen weten te maken dat alles op zijn plek valt.

De Amerikaanse Marc Broussard is afkomstig uit het zuidelijke Lousiana en maakte reeds twee eerdere albums. Hij debuteerde op 20-jarige leeftijd met 'Momentary Setback' en viel direct op. Het grote Island Records tekende hem en probeerde hem via 'Carencro' met een wat slikkere sound naar een groter publiek te brengen.

Dat lukte echter niet en Broussard besloot vervolgens te tekenen bij platenlabel Vanguard, waar vervolgens alles op zijn plek viel. Met een gebrek aan eigen songs besloten het platenlabel en de zanger zelf een flink aantal covers vast te leggen. Vriend Calvin Turner werd aangesteld als producer en arrangeur en 'S.O.S.:Save Our Soul' werd opgenomen.

S.O.S.

Grootste verrassing van het album is dat het niet bepaald covers zijn van songs die we niet kennen. De keuze is gewaagd als je 'Inner City Blues ('Make Me Wanna Holler') van Marvin Gaye of 'I've Been Loving You Too Long' van Otis Redding gaat opnemen.

Dat hij er in slaagt om deze songs met succes naar zich toe te trekken heeft puur te maken met klasse, enthousiasme en volledige overtuigingskracht. Aan de andere kant is het de keuze in het andere song materiaal.

Hathaway

Zijn versie van 'I Love You More Than You'll Ever Know', geschreven door Al Kooper en bekend gemaakt door Donny Hathaway, is een prachtige versie vol emotie die er flink inhakt. Maar eerder op het album heeft Broussard je al helemaal om met een geweldig geïnspireerde uitvoering van Bobby Womack's 'Harry Hippie'.

Save Our Soul

Ook het van de Pointer Sisters bekende 'Yes We Can Can' en het Tammi Terell en Marvin Gaye duet 'If I Could Build My Whole World Around You' krijgt een prima Broussard behandeling mee. De song 'Come In From The Cold' is de perfecte afsluiter van het album. Een prachtige soul-song, mede door Broussard geschreven en volledig in de lijn met die eerder gezongen covers.

Marc Broussard vindt op 'S.O.S.:Save Our Soul' zijn ware identiteit met twee handen vol soul covers. Hoe opvallend is dat?


Luister hier naar Marc Broussard