LAREN - Het laatste optreden van Jovink & the Voederbietels is op 28 oktober in het Gelderse Laren. De band stopt na 15 jaar en wil in stijl afscheid nemen van het publiek. Een snotterend publiek verwacht zanger Gijs Jolink niet. "Onze fans kunnen niet eens huilen!"

De voorverkoop is al begonnen, zo werd maandag bekendgemaakt. Na het optreden in de Gelderse plaats, neemt de band vijf maanden vrij. Daarna wordt bekeken of er nieuwe optredens komen of niet van de groep die als motto heeft: 'Niet goed, wel hard'.

Gezondheidsredenen van mede-oprichter Gijs Jolink zijn de reden voor het afscheid. "We zijn niet ziek, maar kregen steeds meer fysieke klachten door het vele optreden." De band geeft zo'n honderd optredens per jaar. "Het was heel lastig om deze beslissing te nemen, maar ik denk dat het de goede is. Maar het is wel met pijn in het hart."

Verrassing

Bij het optreden de 28e worden zo'n zevenduizend fans verwacht. "We nemen daar onze nieuwe, laatste single op en er komt ook een verrassing", zegt Jolink geheimzinnig. "Het heeft iets met onze opvolging te maken en dan zeg ik eigenlijk al te veel."

Naast Jovink & the Voederbietels treden ook Rowwen Hèze en Johnny Rebel & the Hot Studs op.