AMSTERDAM - In het kader van het verschijnen van de Beatle-film op dvd, is Help! op woensdag 31 oktober eenmalig te zien in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski.

De film uit 1965 was bij het verschijnen meteen een groot succes. Het verhaal rondom een vreemde ring om de vinger van Ringo Starr zat vol verwijzingen naar de toen ook al populaire James Bond.

Voor hedendaagse filmfans zal het verhaal echter wel wat oubollig aandoen, maar gelukkig is de muziek ruim veertig jaar later nog steeds vreselijk goed.

Hits

De film die onder andere de hits Help!, You've Got To Hide Your Love Away en Ticket To Ride bevat verschijnt op 2 november als prachtige uitgave op dvd.

Speciaal voor de Nederlandse Beatle-fans is als voorproefje de film eenmalig te zien in de mooiste bioscoop van Nederland: Tuschinski in Amsterdam.

Allereerst is er een vertoning van een documentaire over Help!, waarna de reguliere film vertoond zal worden.

DVD

Na afloop is, enkele dagen voor de releasedatum, de dvd te koop. Deze zal te verkrijgen zijn in twee versies. Een gewone versie en een luxe, die naast de film ook een kopie van het originele script plus een 60 pagina's tellend boek zal bevatten.

Beide versies bestaat overigens uit twee dvd's waarnaast de film ook ruimte is voor een documentaire, een making-of en een niet eerder vertoonde scene uit de film.