AMSTERDAM - Een opvallende nieuwe Nederlandse band kun je So Called Celeste zeker noemen. De strakke songs die de band speelt klinken zo fris als geen andere band aan het metal/hardcore firmament. De band is net uit de studio voor de eerste opnamen en nu al verdringen platenmaatschappijen zich om de band te tekenen.

2005

Na in allerlei verschillende bands gespeeld te hebben starten gitaristen Erik en Jaap een nieuwe band met frisse ideeën. De band wordt de naam Chuckies Roundhouse Kick gegeven en songs worden geschreven en opgenomen. Loud Music dat is wat ze willen spelen.

2006

Met alle muzikale ideeën wordt een band geformeerd. Als eerste wordt zanger Rai gevonden die de exact juiste bitpull look heeft en de heftigheid in zang en voordracht om de songs het juiste gevoel mee te geven.

Daarnaast worden ook bassist Jeroen en drummer Laurens toegevoegd en de band naam verandert in So Called Celeste (waar Walker Texas Ranger ook nog enige tijd door het hoofd gaat).

2007

Er wordt veel gespeeld en naam gemaakt. De eerste opnamen worden gemaakt in de Graveland studio's met producer Arno Krabman en de 3 track demo CD wordt met graagte door platenmaatschappijen beluisterd.

In Bitterzoet, Amsterdam zal de band vrijdag 12 oktober zichzelf voor de eerste keer na deze opnamen gaan presenteren voor het grote publiek. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan, als tout platenbons Nederland erbij aanwezig wil zijn. 2008 gaat zonder twijfel het jaar worden voor So Called Celeste.