LOS ANGELES - Zangeres Britney Spears komt in november met een nieuw album. De titel van de nieuwe plaat luidt Blackout. Dat heeft haar agent zaterdag in Los Angeles bekendgemaakt.

De 25-jarige artieste verwijst volgens haar agent met deze naam naar "het blokkeren van negatieve gevoelens en het omarmen van het leven". Blackout zal vooral disconummers bevatten.

Clip

De plaat is het eerste studio-album van Spears in vier jaar tijd. De clip van de eerste single, Gimme More, gaat officieel maandag 8 oktober in Nederland in première. Maar zowel het lied als de clip zijn al enige tijd op de site YouTube te downloaden. In het filmpje doet de zangeres onder meer een paaldans.

De ontvangst van de eerste clip van haar nieuwe album is overigens niet mals. Het gezaghebbende muziekblad Rolling Stone veroordeelt op haar site de paaldans van Spears. "Elke choreografie ontbreekt en we worden misselijk van alle rook en spiegels in de clip", foetert de criticus. Zijn collega van showbizzmagazine Entertainment Weekly stelt dat hij "sexier paaldansen heeft gezien tijdens een middagje vissen".

Release

De release van het nieuwe album is het eerste positieve nieuws over Spears sinds lange tijd. Haar eerste podiumoptreden in drie jaar tijd, tijdens de MTV Music Awards half september, werd door zowel fans als critici afgekraakt.

Daarvoor hadden de media al breeduit bericht over haar deze zomer stukgelopen huwelijk met achtergronddanser Kevin Federline en hun getouwtrek over de voogdij van hun twee kinderen.

Klinieken

Ook liet de zangeres zich meerdere malen opnemen in klinieken waar ze werd behandeld voor haar drugs- en alcoholverslaving. Vóór haar langdurige dip verkocht Spears wereldwijd naar schatting 76 miljoen platen.