AMSTERDAM - Zeven Nederlandse bands mogen naar de gerenommeerde CMJ Music Marathon, een muziekfestival dat van 16 tot en met 20 oktober in New York wordt gehouden. Dat meldt de website van het muziekblad OOR zondag.

Het CMJ Festival is vergelijkbaar met het Groningse Noorderslag, maar dan veel groter, aldus OOR. CMJ biedt nieuw internationaal talent een Amerikaans podium om zichzelf in de kijker te spelen.

Bands

De gelukkige bands zijn dit jaar Malkovich, Adept, C-Mon & Kypski, Aux Raus, De Jeugd van Tegenwoordig, Mr Wix en Alamo Race Track. De optredens vinden plaats op verschillende locaties in New York.

Inschrijvingen

Elk jaar schrijven zich zo'n dertig Nederlandse acts in voor de CMJ Music Marathon. Daarvan worden er doorgaans vijf ook daadwerkelijk uitgenodigd. Het festival richt zich op de alternatieve muzieksector. In het verleden traden toentertijd beginnende musici als David Bowie, Johnny Cash, Foo Fighters en Rammstein op tijdens de CMJ Music Marathon.

Nederlandse bands die eerder acte de presence gaven op het evenement waren onder meer Bettie Serveert, Urban Dance Squad, Johan, Osdorp Posse, Kraak & Smaak, The Spades en Roosbeef.