AMSTERDAM - Dit jaar worden geen Edison Pop Awards uitgereikt. Het prijzengala, dat normaliter in februari of maart plaatsvindt, slaat een jaartje over. Dat heeft een woordvoerder van de Edison Stichting donderdag gezegd. Een reden daarvoor wil zij niet geven.

Tot donderdag stond op de website van de Edison Pop Awards dat 'halverwege 2007' meer informatie over de uitreiking zou volgen, maar nu blijkt deze helemaal niet meer door te gaan.

Aangepast

De awardshow, die sinds 1960 gehouden wordt, is in de loop der tijd aan nogal wat veranderingen onderhevig geweest. Hoewel er altijd een onderscheid is gemaakt in muziekgenres, werd in 1998 het concept achter de Edison aangepast.

De awards werden in drie genres opgesplitst, Edison Klassiek, Edison Jazz/World en Edison Pop, en afzonderlijk van elkaar uitgereikt.

Edison Klassiek vond dit jaar in juni plaats, en de Edison Jazz/World Awards worden op 6 november uitgereikt. Wie de Edisons in de categorie Jazz/World hebben gewonnen, werd donderdag bekendgemaakt.

Onderbreking

Het is niet de eerste keer dat er een onderbreking is. Zo werden tussen 1974 en 1976 wegens organisatorische redenen geen Edisons toegekend. Tussen 1995 en 1997 werden alleen de klassieke Edisons uitgereikt.

Vorig jaar namen artiesten als Jan Smit, Anouk, Racoon en de Jeugd van Tegenwoordig de popprijzen in ontvangst.