HILVERSUM - Eric Vloeimans, Michael Brecker, Silje Nergaard, Wende Snijders en Weather Report hebben een Edison Jazz/World Award 2007 gewonnen. Dat heeft de Edison Stichting donderdag bekendgemaakt.

De prijzen worden op 6 november uitgereikt tijdens het Edison Jazz/World Music Awards gala in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Eric Vloeimans wint zijn Edison in de categorie Jazz Nationaal voor zijn album Gatecrashin'. De onlangs overleden Michael Brecker valt met zijn album Pilgrimage postuum in de prijzen en ontvangt een Edison in de categorie Jazz Internationaal.

De Noorse zangeres Silje Nergaard ontvangt de prijs in de nieuwe categorie Jazz Vocaal voor het album Darkness Out Of Blue.

Snijders

Wende Snijders krijgt haar tweede Edison, dit keer in de categorie World, voor haar album La Fille Noyee. De dvd Live at Montreux 1976 van Weather Report wordt beloond in de categorie dvd. De winnaar van de Jazzism Publieksprijs wordt medio oktober bekendgemaakt.

De Edison, de Nederlandse prijs voor geluidsdragers van bijzondere kwaliteit, is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt sinds 1960 uitgereikt.