AMSTERDAM - In de hedendaagse popmuziek samplet men er lustig op los. Veel oude artiesten verdienen met de recycling van hun muziek zelfs nog een aardig centje. Nu zijn ook The Beatles overstag gegaan. Na het jarenlang tegenhouden van Beatle-samples, mag de Wu-Tang Clan met hun werk aan de slag.

Op 8 Diagrams, het eind van dit jaar verschijnende album van de New-Yorkse rapgroep, gaat producer RZA aan het werk met het beroemde White Album-nummer While My Guitar Gently Weeps.

Het resultaat heeft de titel Gently Weeps meegekregen en zal gastbijdragen bevatten van George Harrison's zoon Dhani en Chili Pepper John Frusciante. De raps in het nummer zijn afkomstig van Method Man en Ghostface Killah. De geruchten gaan dat ook Erykah Badu in het nummer te horen zal zijn.

Sample

In eerste instantie leek het even alsof de Wu-Tang Clan het nummer zou gaan coveren, maar inmiddels blijkt dat er aan het origineel van The Beatles zodanig is gesleuteld dat we nu van een sample mogen spreken.

Desalniettemin blijft het bijzonder dat beheerders van de rechten van The Beatles en die van Harrison, die het nummer schreef, in het bijzonder, na jarenlange terughoudendheid nu opeens toestemming geven. Een belangrijke rol hierbij zou gespeeld kunnen zijn door Dhani Harrison, die een grote fan is van de rappers.

Om het resultaat te kunnen horen moeten we wachten tot 4 december, wanneer 8 Diagrams uitkomt.