Postume gratie voor Johnny Cash

AMSTERDAM - Het bestuur van het Texaanse stadje Starkville biedt 42 jaar na dato alsnog excuses aan voor een arrestatie van de legendarische countryzanger.

In mei 1965 werd Cash opgepakt omdat hij ongevraagd bloemen aan het plukken was in iemands tuin. De politie gooide de zanger in de cel, waar hij de nacht moest doorbrengen. Later schreef Cash er het volgende over in zijn autobiografie: "Ik heb de hele nacht staan schelden en heb geschopt tegen de celdeur. Hierbij heb ik mijn grote teen gebroken. Pas de volgende ochtend om acht uur, toen men zeker wist dat ik weer nuchter was lieten ze me gaan."

vergrijp

In het verhaal staat echter niets over de soort vergrijp waarvoor Cash moest zitten. Wel verwerkte hij de heftige nacht tot het nummer Starkville City Jail, dat Johnny Cash onder andere speelde tijdens zijn befaamde concert in de gevangenis van San Quentin.

Festival

Om dit voorval te eren, zal er in het stadje begin november het Johnny Cash Flower Pickin' Festival plaatsvinden. Tijdens dit festival zal men stilstaan bij het feit dat het kleine vergrijp er voor heeft gezorgd dat Starkville een plaatsje in de muziekgeschiedenis heeft verworven.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie