Award voor Jeroen van der Boom

AMSTERDAM - Jeroen van der Boom werd woensdagavond tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van platenketen Free Record Shop verrast met een award.

Uit handen van Juan da Silva, directeur inkoop van het bedrijf, ontving hij de Pluim van de Duim voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige popmuziek met zijn hit 'Jij bent zo'.

De prijs, die een verwijzing is naar de duim in het logo van het bedrijf, wordt regelmatig uitgereikt en ging eerder naar onder anderen Frans Bauer. De 35-jarige zanger is 'erg blij' met de prijs en het succes van zijn eerste nummer 1-hit.

Zuiderburen

Het lied staat na twaalf weken nog steeds in de top vijf van de Single Top 100. Ook onze zuiderburen lijken te smelten voor de plaat van de entertainer.

"De twee belangrijkste radiostations hebben de single opgepikt en gebombardeerd tot 'Smaakmaker'", vertelt hij enthousiast. "Dat betekent dat mijn nummer om het uur te horen is op de zender terwijl het eind september pas uitkomt."

Album

Jeroen werkt hard om te zorgen dat zijn album 'Ik ben zo' op tijd af is. Naast zijn hitsingle, een Nederlandstalige bewerking van het nummer 'Silencio' van David Bisbal, komen er nog twee stukken van Spaanse zanger op zijn cd.

De plaat komt in november uit. Diezelfde maand geeft de entertainer een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert, dat op 5 november plaatsvindt, is inmiddels uitverkocht.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie