Kaiser Chiefs zeggen Amerikaanse tour af

Een paar weken voordat ze op pad zouden gaan hebben de Kaiser Chiefs opeens besloten om niet te gaan toeren door de Verenigde Staten. Dat is slecht nieuws voor de Amerikaanse fans, maar goed nieuws voor de liefhebbers in Europa.

Toetsenist Peanut komt namelijk met de volgende verklaring voor de annulering: "Allereerst onze excuses aan alle fans die ons graag wilden zien optreden, maar er kwam iets tussen.

We zijn namelijk al een jaar lang erg druk met optreden en hadden helemaal geen tijd om aan de toekomst te denken.

We hebben al heel lang de wens om weer eens wat nieuw materiaal uit te brengen en liepen al de hele zomer rond met plannen hiervoor. Vandaar dat we nu per direct de studio induiken."

Vorm

"Deze nieuwe nummers moeten vorm gaan krijgen voordat de tournee door Europa dit najaar van start gaat, zodat we een aantal van die nummers live kunnen gaan spelen", aldus Peanut.

"We staan te popelen om de grenzen van de vorige twee albums te gaan verleggen en de enige plek om dat goed te doen is in de studio."

Music Hall

Op 14 en 15 november kunnen de Nederlandse fans deze nieuwe nummers horen tijdens de optredens in de Heineken Music Hall.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie