Vier keer platina voor Marco Borsato

AMSTERDAM - Marco Borsato kreeg maandagmiddag uit de handen van Paul de Leeuw vier keer platina uitgereikt voor de cd- en dvd-registratie van 'Symphonica in rosso'.

In het totaal gingen er meer dan vierhonderdduizend schijfjes over de toonbank, zo werd duidelijk tijdens de najaarspresentatie van platenlabel Universal Music.

De Leeuw neemt het stokje over van Borsato. De Vara-presentator staat begin november vijf keer in het voetbalstadion Gelredome in Arnhem. Volgens Borsato had de volslanke zanger met gemak meer optredens kunnen uitverkopen. Volgens hem was dit echter niet mogelijk omdat er voetbalwedstrijden gepland staan.

Componist

John Ewbank, de vaste componist van Borsato, schreef het slotnummer voor de tweede editie van Symphonica in Rosso. De Leeuw, die het lied maandag opnam in de studio, zong het die middag voor het eerst live. Hij hield daarvoor de tekst nog in zijn hand. "Als Ewbank speciaal voor jou een nummer schrijft, voelt het alsof je de man afpakt van Linda de Mol", grapte hij na afloop.

Bij de najaarspresentatie werd eveneens bekendgemaakt dat het zangduo Acda en de Munnik platenmaatschappij Sony BMG heeft verlaten voor Universal. Hun nieuwe album 'Nachtmuziek' verschijnt binnenkort bij het label. Hun laatste album 'Adem' verscheen eind 2005.

Enrique Iglesias

De presentatie werd opgeleukt door een optreden van de internationale ster Enrique Iglesias. Ook de Nederlandse zangeres Esmée Denters zong voor de aanwezigen. Zij bereikte dit jaar wereldfaam door haar filmpjes op de website YouTube. Haar debuutalbum ligt vanaf november in de winkels.

Tip de redactie