AMSTERDAM - Kane gaat een begin maken met de opnamen voor hun nieuwe album. "We hebben de tracks die we nodig hebben", schrijft voorman Dinand Woesthoff op de site van de Haagse rockformatie.

"We hebben het gevoel dat we klaar zijn om de aankomende drie maanden een nieuwe cd op te gaan nemen, die iets te melden heeft." De werktitel van het nieuwe album is 'Kane 4'.

De leden van Kane hebben 1,5 jaar de tijd genomen om nieuwe songs en richtingen te vinden. "We willen graag door, maar dan wel met wat nieuws. Anders niet, anders klaar", bekent de 34-jarige zanger.

Blij

De bandleden namen het advies ter harte en kwamen terug met veel materiaal om uit te kiezen. "38 Nummers later kan ik je zeggen dat we er nog een stuk of vijftien over hebben waar we heel blij van worden", schrijft hij.

Er breken drukke tijden aan voor de rockers. "We zijn een plan aan het maken om alles op te zetten. De opnames, de productie, het mixen, lay-outs, stijl...het hele ding", onthult Dinand.

Voorjaar

De opvolger van het succesvolle album 'Fearless', dat in 2005 verscheen, moet aankomend voorjaar uitkomen.

De veranderingen zijn niet alleen op muzikaal gebied doorgevoerd. Ook wisselde de band van platenmaatschappij. Kane tekende een contract met EMI, die de band een bod bracht dat "niet geweigerd" kon worden.

"Heel goed voor ons om te zien dat maatschappijen bereid zijn om deals op tafel leggen, die goed zijn voor beide partijen", schrijft Woesthoff. "En heel misschien een beetje beter voor ons."