Op 17 september zal Eddie Vedder, de frontman van Pearl Jam, zijn eerste solo-album uitbrengen. Het gaat hierbij om de soundtrack van de film Into The Wild.

Deze film, waarvan de regie in handen is van Sean Penn, gaat over het waargebeurde verhaal van een student die een barre tocht door Alaska maakt. Vedder heeft hierbij zeer passende en ontroerende nummers gemaakt.

Bij het beluisteren van de eerste single Hard Sun (een cover uit de jaren tachtig van de band Indio), valt het op dat Eddie Vedder zich nog meer bloot durft te geven dan in Pearl Jam.

Verhaal

Een aantal nummers van het album zal in de film terug zijn te horen, terwijl anderen geïnspireerd zijn op het verhaal en alleen op de cd te horen zijn.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de zanger zijn medewerking verleent aan een soundtrack. Zo was Eddie Vedder al eerder te horen op de soundtracks van Dead Man Walking, I Am Sam (een prachtige cover van het Beatle-nummer You've Got To Hide Your Love Away) en de surffilm A Brokedown Melody.

Voor de film Into The Wild zijn al aardig wat releasedata bekend, maar helaas ontbreekt een Nederlandse datum in dat rijtje.