Twarres verder zonder Johan (video)

WERGEA - Het in januari herenigde muziekduo Twarres is opnieuw uiteengevallen. Zangeres Mirjam Timmer gaat verder zonder Johan van der Veen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4388 De mannelijke helft van het Friese tweetal heeft "gezondheidsproblemen die gelegen zijn in zeer persoonlijke omstandigheden", aldus manager Peter Funcke woensdag.

Timmer wil niet stoppen. In Auke Busman, zanger en gitarist van de Nederlandstalige band Groev, is een vervanger gevonden.

Wêr Bisto

Twarres scoorde in 2000 met Wêr Bisto de eerste en tot nu toe enige Friestalige nummer-1-hit ooit. Bijna vier jaar geleden ging Timmer verder als soloartiest en stapte Johan uit de muziekwereld. Begin dit jaar kondigde het tweetal aan weer als Twarres op te gaan treden.

Optreden

Het eerste optreden stond op 18 mei gepland. Dat werd door Johans problemen al uitgesteld naar 14 september. "Een paar weken geleden hebben we met elkaar gepraat en toen heeft hij de conclusie getrokken niet verder te kunnen", aldus Funcke.

Met de komst van Auke Busman gaat de geplande toer, die op 14 september begint, gewoon door. Vanaf november gaat Twarres met een nieuw programma het theater in. De première is op 9 november in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie