The Thrills - Teenager

De Ierse The Thrills hebben er een handje van om hun albums rond de zomer uit te brengen. Ideaal als je zulke zomerse songs schrijft natuurlijk.

Op hun prima nieuwe album 'Teenager' is dat niet anders. Zonnige muziek als perfect remedie tegen een bar slecht zomer!

The Thrills formeerde in 2001 in Dublin maar op vakantie in San Diego, Californie vond de band muzikaal zijn vorm. De ene na de andere song werd er geschreven en vastgelegd.

Zomerijsjes

Het debuutalbum 'So Much For The City' verscheen in 2003 en werd door pers en publiek met open armen ontvangen. Met een release vlak voor de zomer hapten de geweldige songs, in de West Coast traditie, weg als de lekkerste zomerijsjes.

Ook het prima tweede album 'Let's Bottle Bohemia' uit 2004 bleek een groot succes. De zeer aanstekelijke single 'What'Ever Happened To Corey Haim' bleek de perfecte radiohit.

Teenager

Voor het net verschenen album 'Teenager' heeft de band even langer de tijd genomen. Maar met de prachtige single 'Nothing Changes Around Here' als voorloper is gelijk alle aandacht weer op de band gericht.

Het vertrouwde geluid van de band klinkt nog net zo zomers, hoewel het gehele album dit keer niet in Californie maar in het Canadese Vancouver werd opgenomen. 'Teenager' is thematisch een ode aan de tienertijd, waarbij de komende volwassenheid op de loer ligt.

Breekbaar

De teksten verhalen er prachtig over en Thrills zanger Conor Deasy met zijn hese breekbare stem is de perfecte man om die songs te dragen. En met de melodieën en arrangementen, nog altijd te vinden in de hoek van The Beach Boys, Neil Young en The Byrds, zit het ook weer helemaal goed.

Songs als 'No More Empty Words', 'I'm So Sorry' of 'There's Joy To Be Found' zijn meteen het mooist, maar met elke luisterbeurt komt er weer een nieuwe favoriet bij.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie