Tiny Masters Of Today - Bang Bang Boom Cake

De bandnaam is in het geval van de Tiny Masters Of Today zeker letterlijk te nemen, de twee bandleden zijn namelijk nog maar 13 en 11 jaar oud.

De oudste van de twee is Ivan die gitaar speelt en zingt. Zijn zusje Ada zorgt voor bas, keyboards en percussie en zingt ook op het album.

Nu komen dit soort muzikale kids wel vaker voor, maar zelden was de muziek die ze maakten zo aanstekelijk en interessant. Want alhoewel de Tiny Masters Of Today niet de meest strakke muzikanten zijn, spat het speelplezier uit je speakers en, belangrijker nog, is de muziek lekker ruig en rockend.

Lol

Broer en zus begonnen 3 jaar geleden al met het maken van muziek, gewoon voor de lol, zoals wel meer kinderen van die leeftijd doen. Alleen had niemand verwacht dat de muzikale carriere zo'n vlucht zo nemen.

Het balletje ging rollen toen het Engelse indielabel Tigertrap de band via MySpace en een journalist van Newsweek ontdekte. De Tiny Masters brachten eind vorig jaar een EP uit, die meteen goede kritieken kreeg, waaronder van David Bowie, die het nummer Big Noise geniaal noemde.

Drummer

Al snel stond platenmaatschappij Mute op de stoep met het verzoek om een album uit te mogen brengen. Intussen had de band ook nog een drummer gevonden voor de opnamen.

Russell Simmins van de Jon Spencer Blues Explosion benaderde Ada en Ivan met het verzoek of hij mocht drummen op hun nieuwe nummers. Daarna volgde nog meer bekende muzikanten, zodat op Bang Bang Boom Cake ook bijdragen zijn te horen van leden van de B-52's, The Butthole Surfers en de Yeah Yeahs Yeahs.

Met die laatste band is de muziek op dit album wel een beetje te vergelijken. Lekkere puntige korte punk- en rocknummers, met als enige verschil dat de vocalen duidelijk hoorbaar afkomstig van twee kinderen, maar dat maakt deze plaat alleen nog maar charmanter en vooral bijzonder.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie