In navolging van dancefestival 5 days off, zal ook het Amsterdam Dance Event openen met een groots feest in de Heineken Music Hall.

Het duo Groove Armada gaf eerder dit jaar nog een overtuigend optreden als voorprogramma van de Scissor Sisters. Op 19 oktober mogen ze het zelf proberen in de concertzaal in Amsterdam Zuidoost.

Hoofdact

Groove Armada was al eens eerder hoofdact tijdens een show in Nederland, maar nog nooit in zo'n grote zaal. De aanstekelijke mix van verschillende dance-stijlen op het laatste album Soundboy Rock, laat goed horen dat de band klaar is om een groter publiek te bedienen als voorheen.

Single

De eerste single van Soundboy Rock, Get Down was al een bescheiden succes, maar de eerstvolgende single kon wel eens een klapper gaan worden. Song 4 Mutya, is zoals de titel al doet vermoeden, speciaal geschreven voor ex-Sugababe Mutya Buena en is zeer aanstekelijk en swingend popnummer.

Murphy

Als speciale gast zal Roisín Murphy het podium betreden. De zangeres, vooral bekend van Moloko, brengt binnenkort haar nieuwe album Overpowered uit. De nieuwe, gelijknamige single is een goed voorteken van de kwaliteit van de nieuwe plaat, die 15 oktober zal verschijnen.

De kaartverkoop van dit concert is inmiddels begonnen