BIDDINGHUIZEN - De vijftiende editie van muziekfestival Lowlands staat voor de deur. Naar verwachting komen ongeveer 55.000 bezoekers hun favoriete bands bekijken op vrijdag, zaterdag en zondag. De bands hebben zelf ook allemaal hun eigen favoriet.

Mark Stoermer, bassist van The Killers noemt Arcade Fire, Interpol en Tool als zijn favorieten. "Tool vind ik al vanaf de jaren '90 bijzonder goed.

Het is leuk om te zien dat een festival als Lowlands zoveel bands met totaal verschillende muziekstijlen trekt. Voor ieder wat wils." De Amerikaanse band The Killers zijn de afsluiter vrijdag.

Motörhead

Motörhead is favoriet van Jas van Simian Mobile Disco. Van het Britse muzikale duo Jas en James kan tijdens hun optreden zondagavond alleen de eerstgenoemde aanwezig zijn.

"Ik baal er enorm van, maar ik heb al een andere afspraak zondagavond, een die niet afgezegd kan worden", aldus James. Ook hij had graag Motörhead willen zien en hoopt op een herkansing in de toekomst.

Moke

Phil Tilli van de Nederlandse rockgroep Moke is ook bijzonder te spreken over Motörhead, die op zondagavond staan geprogrammeerd. "Ook de bands waar wij geregeld mee vergeleken worden, zoals Editors en Interpol, wil ik graag zien."

Kaiser Chiefs en The Killers staan ook op zijn verlanglijst. "Ik heb ze allemaal al eens eerder gezien, maar de live-optredens blijven geweldig."

Het optreden van Moke duurt zaterdag maar een half uur. "Maar in die dertig minuten gaan we beuken. Ons doel is om zo hard te gaan dat onze muziek's avonds laat nog doordreunt", belooft Tilli.

Genieten

De drie jongens van de Nederlandse drum 'n bass-formatie Noisia hebben helaas niet veel tijd om zelf te genieten van het festival.

"We spelen vrijdagavond en de volgende dag moeten we alweer naar Hongarije en Tsjechië", vertelt Martijn van Sonderen.

"Ik heb gehoord dat Teebee vs Calyx optreden en die zouden we graag zien. En Basement Jaxx is ook altijd leuk."