HOOFDDORP - Het housefeest Fly2beautiful, dat zaterdag in Haarlemmermeer zou worden gehouden, gaat niet door. De gemeente weigert een vergunning af te geven voor zowel een café op Schiphol als een partycentrum in Zwanenburg, zo heeft zij vrijdag bekendgemaakt.

Organisator Fly-Hi verwachtte 850 tot 1500 bezoekers op het housefeest. Beide voorgestelde locaties zijn volgens de gemeente Haarlemmermeer echter ongeschikt. De gemeente heeft aangekondigd dat de politie of de Koninklijke Marechaussee zal optreden als het evenement toch doorgaat.

Vergunning

Fly-Hi had het feest eerst willen houden in café Livingstone op Schiphol. Er was volgens de gemeente echter een vergunning aangevraagd voor een andere datum.

De gemeente heeft daarop besloten het feest ook op zaterdag 11 augustus te weigeren, mede omdat het beveiligingsbedrijf van Fly-Hi niet over de juiste vergunning beschikt om het evenement te beveiligen.

Brandveiligheid

De organisatie wilde daarop uitwijken naar partycentrum Silverstone in Zwanenburg, maar volgens de gemeente is ook voor deze plek geen vergunning aangevraagd. Bovendien is de brandveiligheid in het geding, aldus de gemeente, omdat het partycentrum een gebruiksvergunning heeft voor maximaal 250 mensen.

Volgens een woordvoerder van Fly-Hi is zijn organisatie nog steeds in onderhandeling om het feest wel door te laten gaan, maar een zegsman van de gemeente ontkent dat. "Geen vergunning betekent geen feest."