De Zweedse punkrockers zijn druk bezig met hun nieuwe plaat, The Black And White Album. Een van de meest interessante feiten rondom dit album is dat de band in de studio heeft gewerkt met hiphop-ster Pharrell Williams.

De opvolger van het succesvolle Tyrannosaurus Hives laat nog even op zich wachten, maar de voortekenen zijn in ieder geval goed. Zo is de plaat voor een groot gedeelte opgenomen met producer Dennis Herring, die eerder met onder andere Elvis Costello en Modest Mouse werkte.

Daarnaast hebben The Hives een eigen studio gebouwd waar ze ook een aantal nummers hebben opgenomen en zijn ze tijdens opnamen in Londen geholpen door Jacknife Lee, die eerder werkte voor U2, Snow Patrol en Bloc Party.

Voorproefje

Maar het meest bijzondere is de samenwerking met Pharrell Williams. De band ontmoette de rapper/producer in Japan, waar hij zijn waardering voor de band uitsprak. Het voorstel om samen te werken is vervolgens in een studio in Miami uitgewerkt. Het is trouwens niet de eerste keer dat The Hives samenwerkten met een rapper, zo doken ze onlangs nog op op het album van Timbaland.

Een voorproefje van het album is te horen in een reclame die de band deed voor Nike. Hierin speelt de band het nieuwe nummer Tick, Tick, Boom.