De jonge emorockers van Panic! At The Disco hebben een tijdlang geworsteld met de grote roem na hun succesvolle debuut , maar weten nu dat ze het allemaal anders gaan doen.

Op dit moment is de band eindelijk begonnen aan de opvolger van A Fever You Can't Sweat Out uit 2005. Vooral de hit I Write Sins Not Tragedies zorgde ervoor dat de band wereldwijd doorbrak. Even leek het voor de band erop dat het allemaal niet op kan, totdat het tijd begon te worden voor de volgende stap.

Dood spoor

De band begon nummers te schrijven, maar men merkte al snel dat het allemaal niet meer goed werkte. Voor de Amerikaanse tak van MTV vertelde gitarist Ryan Ross dat hij en zijn bandleden vooral bezig waren met nummers die naast lange titels, vooral vreemde melodieën en bijna onuitspreekbare woorden bevatte. Ross en zanger Brendon Urie merkten pas laat dat ze op deze manier op een muzikaal dood spoor zaten.

Simpel en eenvoudig

Tot een paar weken geleden, toen men de knoop doorhakte. De bandleden concentreren zich op simpele nummers en eenvoudige melodieën, die ze schrijven met behulp van alleen een akoestische gitaar. Drummer Spencer Smith pareerde de vraag of de platenmaatschappij zit te wachten op de vernieuwde versie van de band met de opmerking dat het contact met hun label nog steeds erg goed is.

Voorproefje

Afgelopen weekend gaf de Panic! At The Disco hun eerste voorproefje door het nieuwe nummer It's True Love te spelen op een festival in Baltimore Dit nummer klinkt opvallend rustiger en meer poppy dan het oude materiaal van de band. Voor het nieuwe album is nog geen datum bekend gemaakt.