ROTTERDAM - Ook dit jaar staat de Dance Parade, die zaterdag weer door het centrum van Rotterdam trekt, in het teken van de hedendaagse elektronische dansmuziek.

Toch zullen er dit keer op enkele trucks met deejay's andere geluiden te horen zijn. Disco bijvoorbeeld, of Braziliaanse brass. Maar uiteindelijk gaat het volgens Henk Witteveen van de organisatie maar om één ding: "Mensen kijken".

Het evenement trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar de Maasstad. Het is de elfde keer dat de stoet dansende mensen zich een weg door de stad baant, maar de opzet is deze keer anders.

Erasmusbrug

Zo vindt er geen groot eindfeest plaats, maar worden er in diverse clubs in Rotterdam dertien afterparty's gehouden. De Erasmusbrug ontbreekt dit jaar in de route.

De organisatie past daarnaast de tijdstippen aan. De stoet begint niet meer om 12.00 uur, maar pas om 14.00 uur en zal waarschijnlijk om 19.00 uur eindigen op de Boompjes. De start vindt plaats op de Rochussenstraat.

Corsten

Op veertig trucks zullen deejay's muziek ten gehore brengen. Bekende deejay's die meedoen zijn Ferry Corsten, Miss Monica, Marco V. en Peter Gelderblom. Op het Centraal Station van Rotterdam zullen enkele deejay's reizigers met muziek verwelkomen.

De NS zet op een aantal trajecten extra lange treinen in voor de feestgangers. De organisatie van Dance Parade raadt mensen aan om met het openbaar vervoer te komen.