AMSTERDAM - Wibi Soerjadi doet er alles aan om klassieke muziek aan de man te brengen bij het grote publiek. De concertpianist geeft in het laatste weekeinde van augustus en in het eerste weekeinde van september een pianofeest in zijn tuin.

's Avonds speelt hij zelf, overdag mogen jongeren hun kunsten vertonen.

Op zijn website staat dat de pianist met het initiatief mensen die normaliter niet gauw naar een klassiek concert durven te komen over de streep wil trekken.

Uniek

"Het is wereldwijd een uniek gegeven dat een meesterpianist een dergelijk festival houdt in zijn tuin. Het publiek krijgt hiermee een unieke kans om kennis te maken met klassieke muziek in een ongedwongen en intieme sfeer." Soerjadi vraagt vierenhalve euro voor een entreekaart voor het festival overdag. Om de pianist zelf aan het werk te zien moet 45 euro worden neergelegd.

In de tuin van het landgoed van Soerjadi in Zeist zijn tijdens het pianofeest verschillende podia te vinden, waarop onder anderen jonge getalenteerde pianisten hun muzikale kunsten kunnen vertonen. Ook bezoekers kunnen zich uitleven op een vleugel op een speciaal voor hen bedoeld open podium.