AMSTERDAM - Het postume duet 'Blijf bij mij' tussen André Hazes en Gerard Joling heeft de gouden status bereikt. Van het lied zijn inmiddels meer dan veertigduizend exemplaren verkocht.

Het lied heeft twaalf weken bovenaan de Single Top 100 gestaan, maar werd deze week verslagen door zanger Jeroen van der Boom met zijn nummer 'Jij bent zo'.

De kans is groot dat de single van het duo volgende week opnieuw de eerste plaats van de officiële hitlijst van Nederland bemachtigt. In de zogenoemde midweek, de tussentijdse hitlijst voor de muziekindustrie, heeft 'Blijf bij mij' een enorme voorsprong op de single van Van der Boom.

Maak me gek

Het lijkt wel of alles dat de 47-jarige Joling aanraakt momenteel in goud verandert. Zijn album 'Maak me gek' werd eerder dit jaar ook al meer dan veertigduizend keer verkocht.

De recent verschenen derde cd van De Toppers, met zijn collega's René Froger en Gordon, werd eveneens goud. Ook de dvd met het derde seizoen van de Tien-serie 'Joling en Gordon over de vloer' werd in edelmetaal gegoten.