AMSTERDAM - Het kan momenteel niet op voor de Nederlandse topsaxofonist Tineke Postma. Na, terecht, lovende reacties op haar nieuwste album 'A Journey That Matters' is ze momenteel, met veel succes, op tour door Europa. En in oktober zal ze voor een vijftal concerten Japan aan gaan doen.

De van oorsprong uit Friesland afkomstige Tineke Postma heeft al een heel mooie staat van dienst. Eerst studeerde ze in 2003 cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam om daarna een beurs te verkrijgen om te gaan studeren aan de vermaarde Manhattan School Of Music in New York.

Daar waren o.a. Dick Oatts, David Liebmann en Chris Botti haar docenten. Daarna startte ze een carrière die nu reeds indrukwekkend te noemen is. Prijzen won ze bij de vleet, o.a de ambitieuze Midem Jazz Revelation Of The Year Award, en de gehele jazz wereld wil graag met haar spelen.

Na haar zeer opvallende debuutalbum 'First Avenue' nam ze haar volgende album 'For The Rhythm' dan ook maar gelijk op met de vermaarde drumster Terry Lynn Carington, bassist Daryll Hall en pianist Rob van Bavel. De albums brachten haar internationale faam en het, vorig jaar verschenen, live album 'Live In Amsterdam' was het logische en succesvolle vervolg.

Concerten en Japan

Met het succes van haar, net verschenen, nieuwe album 'A Journey That Matters', waarop ook weer Terri Lynn Carrington meespeelt geeft Postma weer veel concerten. Het schema voor concerten in Nederland en Belgie is hier beneden te vinden. Ook zal ze met haar kwartet (Randal Corsen - piano, Frans van der Hoeven - bas en Martijn Vink op drums) een vijftal concerten geven in Japan van 5 tot en met 9 oktober.

Haar bekendheid is daar zo gegroeid dat er rond die periode gelijk gekeken gaat worden op welke andere plekken ze voor een voorjaarstour in 2008 kan gaan terugkomen. Met alle internationale aandacht is het des te mooi dat Postma nog even Nederland flink verwend met optredens. Ga dit dus niet missen!

Tourschema :

15 augustus : Middelheim Jazzfestival, Antwerpen ) Tineke opent dit festival.
25 augustus. Bimhuis Amsterdam (Uitmarkt)
31 augustus/2 september Sicilie, Palermo (Italy)
6 september.De Bijloke,Gent
7 september.Bel Air Hotel, Den Haag
15 september.Regentenkamer, Den Haag
21 september.Viersen Jazz Festival, Viersen (Germany)
27 september.Regentenkamer, Den Haag
8 november. Het Concertgebouw, Amsterdam
9 november.De Toonzaal, 's-Hertogenbosch
25 november.Langs de Lijn, Bussum