De nieuwe single van The Chemical Brothers gaat The Salmon Dance heten. Zoals de titel al doet vermoeden hoort bij het nummer een dansje. Dankzij de hilarische video en YouTube zou dit zomaar een hype kunnen worden.

In het nummer legt rapper Fatlip het dansje uit terwijl een zalm met de naam Sammy allerlei wetenswaardigheden over zijn soort uitlegt. Op het album is het nummer misschien een grappig tussendoortje, maar dankzij de videoclip gaat het nummer opeens leven en krijg je meteen de behoefte om mee te dansen.

Groep

Het is daarom alleen een kwestie van tijd voordat de eerste filmpjes van dansende mensen op YouTube zullen opduiken. Daarom heeft de band er al een speciale groep op de videosite aangemaakt: http://www.youtube.com/group/salmondance

Hier kan iedereen zijn of haar filmpje posten. De allerbeste vertolker van de Salmon Dance krijgt naast alle eer ook nog eens twee kaarten voor het concert van The Chemical Brothers in Londen plus toegang tot de afterparty.

Wedstrijd

De single komt officieel op 10 september uit, maar de wedstrijd loopt maar tot 31 augustus. Daarom is video de volgende links de clip al te bekijken in Windows Media en Real Player.