Het platenlabel Stones Throw staat al jaren garant voor hiphop van het allerhoogste niveau. Bij dit Californische label ligt de nadruk niet op uiterlijk vertoon of gewelddadige teksten, maar bij de liefde voor muziek.

Onder de noemer Now-Again bracht het label een hele grote stapel 7-inch en 12-inch vinyl uit waarbij de raakvlakken tussen funk en hiphop werden belicht.

Deze cd geeft een prachtig overzicht van een aantal juweeltjes van het Now-Again-project. De nummers op dit album, en uit het project zijn in een paar categorieën te verdelen.

Allereerst zijn er de zogenaamde Heavy Funk re-mixes & re-edits. Dit zijn vergeten en bijna vergeten funktoppers die afgestoft zijn en in een nieuw jasje zijn gestoken door remixers als Cut Chemist, Todd Terry en Kenny Dope. Vooral de versie die Todd Terry maakte van I Wish van de Kashmere Stage Band is fantastisch. Het nummer dat we als origineel kennen van Stevie Wonder is hier omgetoverd tot een instrumentale funkstamper met een hoofdrol voor de geniale baslijn.

Raps

Een andere categorie is de Heavy Raps, waar rappers uit de stal van Stones Throw gloednieuwe raps leggen over de oude funkplaten. Daarnaast zijn er ook nog een aantal nummers opnieuw uitgevoerd.

Het resultaat is een zeer swingende plaat, die het uitstekend zal doen op feestjes. Bovendien is het mooi om te horen wat nu de raakvlakken zijn tussen de funk uit de jaren zeventig en de hedendaagse hiphop.

Stijlen

Op dit album versmelten beide stijlen op zeer bijzondere wijze. De cd verschijnt ook nog eens in een mooie verpakking en wie op zoek gaat naar de luxe versie die bestaat uit zeven singles op vinyl krijgt er als bonus nog een paar nummers van producer Madlib bij cadeau.

Met dit album toont Stones Throw wederom aan het beste hiphoplabel van dit moment te zijn. Een voorproefje van het album is overigens gratis te downloaden via de site van deze platenmaatschappij.