Op 7 september verschijnt een nieuw album van Pete Philly & Perquisite met als titel 'Mystery Repeats'. De heren zullen vervolgens uitgebreid gaan touren.

Perquisite en MC Pete Philly veroverden ongeveer twee jaar terug ook Nederland met hun glansrijke hiphop vol jazz en soul. Hun album 'Mindstate' bleek een internationale klapper en hun naam was in één keer gevestigd. Voor het nieuwe album zijn er weer volop nieuwe muzikale wegen bewandeld.

Interview

Jullie wilden dat de nieuwe plaat geen Mindstate deel twee zou gaan worden. Perquisite: "Bij de vorige plaat dwong de beperking van het idee - 15 tracks met 15 verschillende gemoedstoestanden - ons tot creativiteit, maar op de lange duur zou het toch een dwangbuis worden. Voor Mystery Repeats wilden we in het wilde weg muziek maken en ons laten inspireren door de beats en wat er in ons opkwam. Als er al een rode draad in zou zitten, dan zouden we die aan het eind van het proces wel tegenkomen." Pete Philly: "De titel Mystery Repeats kwam ook echt pas helemaal aan het einde, toen de plaat al voor negentig procent af was. Pas toen beseften we ons dat we tóch weer een conceptalbum hadden gemaakt. Achteraf gezien speelden tijdens het maken van de plaat het toeval en het momentum namelijk een heel belangrijke rol."

Inhoudelijk is Mystery Repeats voor Pete Philly een meer volgroeide plaat geworden dan Mindstate. "Het klinkt misschien heel zwaar, maar Mystery Repeats is voor mij meer een beschrijving van het ouder worden en het pad dat je daarbij bewandelt. Het onderweg zijn, het zoeken naar balans, je plek." Op de titeltrack van het album vat Pete het samen: "Life has got tricks, but it has treats too".

Ook muzikaal valt heel wat te beleven op Mystery Repeats. Qua producties heeft Perquisite zich geenszins ingehouden. "Ik denk dat we op deze plaat nog vrijer omgaan met het begrip hip-hop en het nog verder oprekken dan we op Mindstate al deden. De insteek was vooral om toffe muziek te maken en ons daarbij door niets te laten begrenzen, behalve door onze eigen smaak en kunnen."

Geluid

Het geluid van Mystery Repeats is wederom zwaar gelardeerd met jazz, soul en klassieke muziek, maar Perquisite zocht verder. "Ik heb me veel door wereldmuziek laten inspireren. Je hoort vleugjes Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, maar je komt ook Reggae-invloeden tegen." Opmerkelijk is de samenwerking van Perquisite en Pete Philly met de Nederlands-Spaanse flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba.

Perquisite raakte geïnspireerd door het bijwonen van een flamenco-optreden in Het Concertgebouw in Amsterdam. "Direct na dat concert ben ik aan de slag gegaan. Later hebben we het nummer ook nog opgenomen met de Spaanse flamenco gitarist Ricardo Riviera."

Album

Op 20 augustus verschijnt de eerste single van het album 'Time Flies'. Vrijdag 7 september ligt het 16 tracks tellende album in een speciale hardcover editie in de winkel. Een dag later begint de Mystery Repeats tour in de Melkweg in Amsterdam. Als de Nederlandse tour is afgerond, trekken Pete Philly & Perquisite weer de wijde wereld in.

Tour:

8 September - Amsterdam - Melkweg

14 September - Nijmegen - Doornroosje

20 September - Den Haag - Paard van Troje

21 September - Tilburg - 013

22 September - Deventer - Burgerweeshuis

28 September - Heerlen - De Nieuwe Nor

29 September - Rotterdam - Waterfront

04 Oktober - Utrecht - Tivoli

06 Oktober - Goes - 't Beest

12 Oktober - Haarlem - Patronaat

13 Oktober - Zwolle - Hedon

18 Oktober - Eindhoven - Effenaar

19 Oktober - Breda - Mezz

20 Oktober - Leeuwarden - Zaal Romein

26 Oktober - Amstelveen - P60

28 Oktober - Groningen - Oosterpoort

03 November - Almere - Schouwburg