ROTTERDAM - Het North Sea Jazz Festival 2007 gaat donderdag 12 juli van start, traditiegetrouw met het Corporate Express Midsummer Jazz Gala. Na artiesten als Randy Crawford en Ibrahim Ferrer geeft zangeres Katie Melua dit keer de aftrap. Het is de tweede editie van het festival in het Rotterdamse Ahoy.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2505 Melua, van Georgische afkomst, krijgt vrijdag een eigen tegel op de Walk of Fame in Rotterdam. Ze treedt later ook nog op tijdens het driedaagse festival (13, 14 en 15 juli).

Programma

De 32e editie van het North Sea Jazz kent een overvol programma aan artiesten. Een prima mengeling van jazz, funk, soul, pop met uiteraard de nadruk op jazz, aldus festivaldirecteur Jan Willem Luyken.

Eregast (artist in residence) is trompettist/componist Wynton Marsalis.

Er zijn ongeveer 180 optredens met in totaal 1500 artiesten. Tot nu toe zijn 64.000 kaarten verkocht, maar de verkoop gaat nog steeds door, aldus organisator Mojo. Donderdag raakten de dagkaarten voor de zaterdag al wel uitverkocht. Mojo denkt dat de kaartverkoop voor de resterende dagen ook hard zal lopen.