AMSTERDAM - Waar Sensation White een breed publiek aan danceliefhebbers trekt, is Black (voorheen Sensation Black) speciaal voor de fans van keiharde muziek. Daar zijn er ook genoeg van, want het feest zaterdag in de Amsterdam Arena biedt plaats aan 40.000 mensen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2502 Black is nog niet uitverkocht, maar de kaartverkoop is goed op weg, aldus een woorvoerder van ID&T donderdag.

Dana, Vince, Luna en Scot Project zijn enkele van de artiesten die dit jaar op de zesde editie van het feest draaien. Ook komt er een nog niet bekendgemaakte artiest. Op internet wordt al druk gespeculeerd wie deze 'Black Identity' is. "We maken de naam niet bekend en ook achteraf gaan we het niet communiceren."

Rob Gee

Na een niet goed verlopen experiment vorig jaar zijn de optredende artiesten dit jaar weer 'ouderwets' hard. In 2006 maakte dj Rob Gee een crossover tussen hardcore en hardrock, tot groot ongenoegen van het publiek. Iemand uit de zaal klom zelfs het podium op om zijn ongenoegen te uiten, wat ontaardde in een vechtpartij.

"We hebben geleerd van vorig jaar, dit jaar is het weer gewoon hard, van hardcore tot hardstyle. We maken het zelfs nog een stapje harder", zegt de woordvoerder.

Dode

Bij Sensation White zaterdag is een dode gevallen door drugs. "We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het is niet zo dat we de maatregelen heel erg gaan aanscherpen. We controleren al streng op drugs en doen dat zaterdag ook."