Op internet gonsde de naam Justice al heel wat maanden rond als band om in de gaten te houden. Nu het album met het onuitspreekbare symbool als titel in de winkels ligt, blijkt dat de hype niet voor niets is geweest.

Justice stond al lange tijd geboekt als een act die nietsontziende, 21ste-eeuwse dansmuziek maakte. Maar wie goed naar de her en der opduikende nummers luisterde, kon al horen dat het Franse duo tot meer in staat was. Zo maakte Justice een groot aantal remixen voor zeer uiteenlopende acts. Voor Mr. Oizo maakte ze een compromisloze beukende versie van zijn Nazis, maar voor de remix die Justice maakte voor You Can't Fool Me Dennis, haalde de band de inspiratie voor een groot deel bij Elton John vandaan.

Hit

Terloops scoorde Justice zelfs nog een heuse hit, toen ze met samen met de mannen van Simian (nu omgedoopt in Simian Mobile Disco) het oude Never Be Alone, omtoverden tot We Are Your Friends. Het album opent nog in de bekende grimmige stijl. Het nummer Genesis is een welhaast apocalyptisch electronummer, maar twee nummers later horen we plotseling een hele andere Justice. De single D.A.N.C.E. is met de lekkere baslijn, de discostrijkers uit een doosje en het kinderkoor, de dansvloerklapper van dit moment. En het album staat nog vol met veel meer van dit soort snoepjes.

Daft Punk

Justice flikt hiermee hetzelfde kunstje als Daft Punk op hun debuutalbum Homework, want ook † is een aanstekelijke mix van dansbare, maar tegelijkertijd sexy en ruig klinkende dansmuziek.

Dit album, dat uitkomt op het allerhipste label van dit moment Ed Bangers, zet in één klap de toon hoe coole dansmuziek anno 2007 moet klinken. Met labelgenoten als SebastiAn en Uffie in het kielzog zorgt Justice ervoor dat tien jaar na Daft Punk Parijs wederom het epicentrum van de dansmuziek is.

Bekijk hier de video van D.A.N.C.E.