WEERT - Het tweedaagse rockfestival Bospop in Weert kende afgelopen weekend verschillende hoogtepunten. Zaterdag stal The Scene de show, zondag wisten de bluesmeesters Gary Moore en de bejaarde John Mayall het publiek in vervoering te brengen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2205 Ook afsluiter John Fogerty wist de herinnering aan de sixties-band Creedence Clearwater Revival, waarvan hij ooit zanger was, opnieuw in het geheugen te griffen. Hij vertelde dat hij het Creedencenummer "Who'll Stop The Rain" tijdens Woodstock had geschreven, waar het maar niet ophield met regenen.

Toeval of niet, vlak voor Fogerty zondagavond dit nummer speelde, was het in Weert gestopt met regenen. Die viel vanaf het openingsnummer "Pretty Woman" van een nukkige en norse Gary Moore, terwijl Bospop voor dat moment bijna twee volle dagen in de zon gebaad had.

Kim Wilde

In grote lijnen viel het festival met veel goud van oud in twee categorieen optredens uiteen: de muzikanten bij wie het vuur al jaren geleden geblust was, zoals Blondie en Kim Wilde.

En de bands die zich nog steeds het vuur uit de sloffen speelden, zoals The Hooters, The Scene, John Fogerty, Gary Moore en de 74-jarige John Mayall. Die wist zondagavond de tent helemaal uit zijn dak te laten gaan.

Paul Rodgers, voormalig frontman van The Free, zat in de tussenmoot. Zijn stem blijft betoverend, maar hij wist het publiek niet echt aan zich te binden.

Paskal Jakobsen

Grote verrassing was het plotselinge optreden van Blof-zanger Paskal Jakobsen tijdens de toegift van The Scene, zaterdagavond in de tent. Tijdens die toegift sprong Jakobsen het podium op, greep een microfoon en brulde uit volle borst het "Iedereen is van de Wereld" mee.

Het met 22.000 kaartjes bijna uitverkochte Bospop kende ook wat tegenslagen. De gitarist van Blowbeat was zaterdag niet komen opdagen en de douane had de apparatuur van de tegenvallende hardrockers van The Answer niet vrijgegeven.

Maar al met al was de sfeer vriendelijk en ontspannen.