AMSTERDAM - Reggaefestival Two 7's Splash heeft plannen om uit te breiden. Organisator Mojo Concerts onderzoekt of het evenement op zijn huidige plek, de Heineken Music Hall in Amsterdam, kan groeien. Dat liet festivaldirecteur Bertus de Blaauw weten.

Het reggaefestival, dat zondag voor de twaalfde keer plaatshad, was dit jaar weer terug op de vertrouwde plek in Amsterdam-Zuidoost. Met ongeveer 5800 bezoekers was de concerthal bomvol. Vorig jaar nog maakte het evenement een eenmalig uitstapje naar het Westerpark, waar meteen 9000 bezoekers op afkwamen. Maar volgens De Blaauw hoort het festival in Zuidoost thuis. "In deze wijk leeft reggae enorm."

Uniek

De festivaldirecteur noemde de sfeer uniek op Two 7's Splash, waar vooral veel Antilliaanse en Surinaamse bezoekers op afkomen. "Ik ken geen festival waar zo'n relaxte sfeer hangt", zei hij.

Het publiek kreeg zondag wederom een teleurstelling te verwerken. Steel Pulse, een van de grote namen op het programma, kreeg pech met de tourbus waardoor het optreden kwam te vervallen. Eerder al moest Stephen Marley, de tweede zoon van Bob, afzeggen wegens technische redenen.

Desondanks konden de bezoekers de andere artiesten op het programma, zoals Tanya Stephens, Turbulence en Fantan Mojah waarderen. Zanger Sizzla kreeg de zaal bijna uitzinnig met zijn opzwepende muziek. Beenieman, een bekende naam in de dancehall, sloot het festival zondagavond af.