AMSTERDAM - Sensation White gaat enorm uitbreiden de komende jaren. "We zijn nu in zes landen, volgend jaar zijn dat er twaalf en de komende jaren willen we in zo'n dertig landen het dancefeest houden", aldus ID&T-oprichter Duncan Stutterheim zaterdag.

In de Amsterdam ArenA is zaterdagavond voor de zevende keer Sensation White begonnen. Dj Mason mag de aftrap doen, na een openingsspektakel met vuurwerk en spuitend water.

Première

Het stadion is gevuld met 40.000 in het wit geklede mensen. "Dit is de première, daarna gaat deze show naar de andere landen." Zaterdagavond draaien onder anderen David Guetta, Erick E en Fedde le Grand.

Het feest in Amsterdam was binnen twee uur uitverkocht, de line-up was toen nog niet eens bekendgemaakt. "Iedereen vindt het leuk om een keer een feest als dit mee te maken, 80 procent van de bezoekers komt hier voor de eerste keer", weet Stutterheim.

Eerbetoon

De oprichter woont tegenwoordig in Australië. "Ik wilde even weg uit Nederland en alle drukte hier. Vijf maanden heb ik niets gedaan, maar dit feest hier wil ik toch niet missen. Het is mijn kindje."

Sensation White is ontstaan als eerbetoon aan Stutterheims overleden broer. Sensation White wordt al gehouden in België, Tsjechië, Polen, Duitsland en Letland. Komend jaar komen daar nog onder meer Hongarije, Rusland, Australië en Dubai bij.

Volgende week wordt Black, voorheen Sensation Black, in de ArenA gehouden. Dit is het qua muziek iets hardere broertje van 'White'.

Sensation White