5 Days Off, het festival voor elektronische muziek had geen betere start kunnen maken dan met het optreden van Daft Punk. In een uitzinnige Heineken Music Hall werkte het duo zich langs alle hits, met daarbij een hoofdrol voor de zeer spectaculaire show.

In een leren pak met een goud- en zilverkleurige helm op een show geven. Je moet maar durven. Alleen was de aankleding van de heren zelf nog maar het begin bij Daft Punk. Het podium bestond uit een grote piramide waarin het duo net iets onder de top een eigen cockpit had. De rest van de setting bestond onder andere uit een soort podiumgroot raster, een scherm voor led-lampjes en nog veel meer dingen die allemaal licht konden geven.

De optelsom van dit alles was een lichtshow, die die van alle grote stadionacts met gemak overtrof. Niets was te gek bij Daft Punk. Door het lichtontwerp bij hetzelfde thema of in dezelfde kleuren te houden, bleef de show echter altijd een geheel. Ook muzikaal ging het trouwens in de hoogste versnelling. De subtiliteit was soms ver te zoeken, maar effectief was het allemaal zeker.

Klasse apart

Door alle hits en klassiekers van de band te ontleden en kleine afzonderlijke stukken daarvan te gebruiken was er voor het publiek nooit goed te horen welk nummers nu eigenlijk te horen was. In ieder geval liet Daft Punk duidelijk horen nog steeds een klasse apart te zijn. De nummers, waarvan sommige al 10 jaar oud waren, klonken niet tijdloos, maar juist nog steeds vreselijk hip.

Zo was er in de toegift de zang van de hit One More Time te horen die was voorzien van het bekende gitaartje uit Music Sounds Better With You. Volgens dit patroon verliep een groot deel van de avond, waarbij er veel aandacht was voor de opbouw van een nummer, waarna een ontlading volgde in het publiek als bijvoorbeeld de baslijn of een beat zich opeens aandiende.

Vervolgens was het al weer snel tijd voor een volgende hoogtepunt. Dit alles steeds voorzien van een briljante lichtshow.

Geniale wijze

Net op het moment dat het publiek dacht dat de show niet bombastischer meer kon, flikte Daft Punk het allermooiste kunstje. Na wat visuele grappen met een rode lijn,bleek opeens dat de band lichtgevende pakken aanhad. Dit gebeurde op zo'n geniale wijze dat het niet met woorden te omschrijven valt. Wie de kans krijgt om de band deze zomer ergens aan het werk te zien, moet deze dan ook zeer zeker aangrijpen.