AMSTERDAM - Het Amsterdamse festival 5 Days Off wordt steeds groter. Programmeur Maurice Spijker verwacht dat er dit jaar zo'n 17.500 bezoekers komen, tegen ruim 10.000 vorig jaar. "Dit wordt de druktste editie ooit in het zevenjarige bestaan van het festival." Bijna alle kaarten zijn dit jaar al uitverkocht.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1885 Het dance/crossover-festival 5 Days Off begint woensdag en duurt tot en met zondag. Het wordt gehouden op vier locaties in de hoofdstad: de Heineken Music Hall (HMH), Paradiso, Melkweg en Nederlands Instituut voor Mediakunst. "De groei van bezoekers komt deels doordat de capaciteit van de Melkweg is uitgebreid en ook omdat het festival steeds interessanter wordt voor een breder publiek", aldus Spijker.

Daft Punk

Topper dit jaar is Daft Punk, woensdagavond in de HMH. Alle kaarten hiervoor zijn al uitverkocht. Andere publiekstrekkers zijn volgens de programmeur Tiga, !!! en Digitalism. Daarnaast zijn er ook een heleboel acts die volgens Spijker hoge ogen gaan gooien zoals Trentemoller en de bandjes die op vrijdagavond in Paradiso staan.

De mensen die op het evenement afkomen zijn volgens Spijker "vooruitstrevend en hip", redelijk jong, vooral studenten. "Je hebt twee groepen, namelijk de mensen die helemaal into deze muziek zijn en veel naar feesten gaan. Daarnaast is er ook een groep die vooral nieuwsgierig is en daarom hierheen komt."