AMSTERDAM - Is muziek het juiste middel tegen klimaatveranderingen? Al Gore denkt van wel, en veel beroemde artiesten met hem. Zaterdag 7 juli (07-07-2007) zijn op acht plaatsen in de wereld concerten onder de noemer Live Earth.

Grote artiesten als Alicia Keys, Beasty Boys, Bon Jovi, Crowded House, Genesis, Joss Stone, Linkin Park, Shakira en Snoop Dogg vragen zaterdag ergens ter wereld aandacht voor de klimaatveranderingen.

Op acht plaatsen worden concerten gehouden, te weten New York, Londen, Johannesburg, Rio de Janeiro, Sjanghai, Tokio, Sydney en Hamburg.

Westerpark

In Nederland zijn zaterdag ook de nodige activiteiten. Zo zijn in het Westerpark in Amsterdam op levensgrote schermen de concerten te volgen vanaf 12.00 uur.

Ook Nederlandse artiesten komen optreden, onder wie Ali B, Fedde le Grand en diverse stand up comedians en is er de mogelijkheid om te discussiëren over het klimaat. Nederland 3 en radiozender 3FM zenden rechtstreeks uit vanuit het Westerpark.

Inconvenient Truth

Met de film An Inconvenient Truth schudde Al Gore de wereld wakker. "Het klimaat verandert en sneller dan we denken. Met alle nadelige gevolgen van dien", was zijn schokkende boodschap. Door onder meer de smeltende polen, warmt de aarde op, wat desastreus is voor al het leven op onze planeet.

Spaarlampen

Het goede nieuws is, volgens de voormalige presidentskandidaat van de Verenigde Staten, dat we er wel iets aan kunnen doen. Spaarlampen gebruiken, de auto vaker laten staan, minder lang douchen, met al deze kleine veranderingen kunnen we proberen onze aarde te redden.