AMSTERDAM - Jim Bakkum is een volwassen artiest geworden. Niet alleen schreef hij meer dan de helft van de teksten van zijn nieuwste album, ook lichamelijk is de zanger tot wasdom gekomen.

"Vroeger had ik geen borsthaar, nee", zei de voormalige Idol maandag in Rotterdam, waar hij zijn cd 'Vrij' presenteerde. "En ik ga het niet snoeien, nee."

Gekleed in een shirt met een diepe V-hals en met een weelderige bos krullen op zijn hoofd, bracht de 19-jarige Jim de vele toegestroomde tienermeisjes in vervoering. Vijf nummers zong de zanger, allen Nederlandstalig.

"Het is gewoon lekker om die nummers voor het eerst live te doen", zei hij. "Zo'n nieuwe cd is toch een beetje je kindje, dat je opeens aan iedereen geeft."

Omschakeling

Dat hij na drie Engelstalige albums weer in zijn moedertaal zingt, is voor de artiest geen grote omschakeling. "Het blijft toch mijn stem en ik zing op dezelfde manier", legde hij uit.

"Wel komt de tekst meer over en luisteren mensen echt naar wat je zingt. Als je Nederlands zingt, kun je je nergens achter verschuilen."

Anorexia nervosa

Vooral bij de ballad 'Anna' raakt Jim bij velen ongetwijfeld een gevoelige snaar. Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een meisje met anorexia nervosa. "Krijg het benauwd als ik in de spiegel kijk. Zie veel wat daar niet hoort", zong de jonge artiest.

Zelf kent hij niemand die aan de eetstoornis lijdt. "En ik zing ook niet over mezelf", zei hij lachend. "Ik heb het liedje geschreven omdat er veel jonge meiden naar mijn concerten komen, die misschien wel die ziekte hebben."

Grease

Tot eind juli staat Jim, samen met zijn vriendin Bettina Holwerda, op het podium met de musical 'Grease'. In september gaat hij toeren met zijn solotheatershow. De eerste single van het album, 'Doe dit, doe dat', behaalde onlangs de vijfde positie van de Single Top 100.

Nieuw album Jim