AMSTERDAM - Gerard Joling staat op 27 en 28 december in Ahoy Rotterdam. Dat heeft de zanger via zijn website bekendgemaakt. Eerdere speculaties over mogelijke optredens worden hiermee bevestigd. Het gaat om 'een unieke show, helemaal Joling', zo meldt de site.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1692 De 47-jarige artiest, die onlangs met Toppers in Concert zesmaal de Amsterdamse ArenA vulde, lijkt niet te stuiten. Zijn laatste single 'Blijf bij mij', een duet met wijlen André Hazes, staat al zeven weken op de eerste plaats van de Single Top 100.

"Met 'No more boleros' is hem dat niet gelukt", stelt Wino Omzigt, de manager van Joling.

België

Joling probeert zijn succes in Nederland ook in België te verwezenlijken. De zanger heeft een platencontract getekend bij EMI Music Belgium, zo laat Omzigt weten.

"We hadden België de laatste tijd een beetje laten verslonzen", zegt hij. "Maar nu het hier zo goed gaat met Gerard, kwamen ze zelf weer aankloppen. Nederlandstalige muziek is daar erg populair."

Televisieshows

De hitsingle 'Maak me gek' ligt over twee weken in de Vlaamse cd-winkels. Het gelijknamige album volgt in augustus. Het nieuwe afzetgebied betekent dat Joling de komende tijd vaker op pad is in België. "Hij zal te gast zijn bij een aantal grote televisieshows", meldt Omzigt.