AMSTERDAM - De populaire Schotse band heeft een lucratief aanbod van David Beckham afgewezen. De voetballer had de band gevraagd om nummer te maken voor zijn eerste wedstrijd in Amerika.

Het antwoord van de Schotten was kort maar krachtig: "No fucking way!" Deze boodschap lieten de Fratellis via de website dotmusic aan Beckham achter.

Volgens frontman Jon Fratelli krijgt de band de meest vreemde aanbiedingen, waarop de band vrijwel altijd nee zegt: "We zijn geen stelletje commerciële vertegenwoordigers. Als we geen succes kunnen boeken op eigen kracht, dan zijn we blijkbaar niet goed genoeg".

Succes

Dat laatste punt valt naar aanleiding van het enorme succes van de band, natuurlijk wel mee. De single Chelsea Dagger was zo'n enorme hit, dat de band zichzelf onmogelijk nog kan wegcijferen.

In de Verenigde Staten echter zijn de Fratellis nog onbekend en daaraan had een deal met David Beckham misschien wel verandering in kunnen brengen. Toch blijft Jon Fratelli vasthouden aan principes: "Ons eensgezinde antwoord was 'no fucking way'."

"Natuurlijk hadden we op die manier daar publiciteit kunnen verwerven, maar tegelijkertijd waren we ook al ons zelfrespect verloren."